Medicină Internă

Medicina internă este specialitatea medicală care se ocupă de afectiunile organelor interne precum: inima, plamani, ficat, tub digestiv, splina, rinichi, articulatii.

De ce este important un consult la medicul specialist de medicină internă?

În primul rând

Majoritatea pacienților au afecțiuni multiple și aceștia necesită polimedicație. Printr-un consult de medicină internă oferit de medicul specialist, dumneavoastră veți evita astfel excesul de consulturi medicale, care de multe ori se dovedesc a nu fi necesare. Medicul specialist în medicină internă este cel care va analiza simptomele manifestate de dumneavoastră și care va decide dacă ele necesită și un alt consult într-o altă specialitate. De asemenea, medicul specialist în medicină internă va supraveghea și monitoriza toate tratamentele prescrise, pentru ca ele să nu își diminueze efectele sau, din contră, să se potențeze, având ca urmare efecte adverse sau inactivarea unora dintre medicamente printr-o asociere contraindicată.

În al doilea rând

Există, de asemenea, boli de sistem – boli care afectează în același timp mai multe organe vitale. Printre acestea se numără colagenozele, anumite vasculite, care sunt tratate, de asemenea, de medicina internă. Există șansa ca un pacient care a fost consultat de mai mulți medici specializați să nu i se fi stabilit încă un diagnostic clar, iar din această cauză este indicat ca acesta să se prezinte prima oară la un medic specialist în medicină internă, care poate face acest lucru. În urma unei consultații de medicină internă se descoperă cel mai des cancerul. În acest caz, medicul specialist în medicină internă va îndruma pacientul către un control amănunțit la oncolog și/sau chirurg.

În cadrul unui consult de medicină internă, un pacient adult poate fi diagnosticat și tratat de afecțiuni, precum:

Respiratorii

Cardiace

Digestive

Renale

Osteoarticulare

Sangvine

Metabolice

Medicii Pronia

Ce boli pot fi diagnosticate la consult de medicină internă?

Consultul de medicină internă trebuie făcut periodic sau la apariția celor mai mici simptome, care pot conduce la anumite boli grave.

Hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă

Bronsită cronică, astm, pneumonie, traheobronșită, sarcoidoză, depistare cancer

Gastrită, ulcer, depistare cancer

Hepatită cronică, ciroză, steatoză (ficat gras), dischinezie și calculi biliari (pietre), depistare cancer

Colon iritabil, depistare cancer

Litiază renală (nisip și pietre), infecții urinare, pielonefrită, insuficiență renală cronică

Anemie, depistare boli grave

Reumatisme degenerative și inflamatorii, poliartrită reumatoidă, osteoporoză

Dislipidemie, gută, diabet, boli ale tiroidei

Boli de sistem